UPTON

UPTON @ EILANDJE

The design process, outgoing from a practical point of view, resulted in a restaurant where the bar and open kitchen interact with the seating area.
Because of the fairly narrow and deep character of the building, we placed the kitchen in the back of the restaurant because of its specific need of structural light instead of natural light.

A warmer and dimmed lighting is used in the dining area, above the tables.
The functional circulation is ideally positioned to make a difference between a the functional and a cosy aspect in the restaurant.

During summer months, the doors can be opened at 180°.
This gives us the opportunity to create an ‘inside-outside’ feeling and make a real connection with the terrace.

The materials arechosen with care.
Simple but with clever details to create a perfect harmony.
The warm wooden structures and elements, like the entrance, bar finishing’s, lamp, tables, chairs,… confront the industrial materials as inox, concrete flooring and metal details.

The colour green works as a guideline throughout the project.
You can find it in the tiles, fabrics, glasses and even the wiring of the hanging lamps.

You’ve guessed it correctly:
‘Balance is key’
in both the design and the wonderful cuisine of Head Chef Gianfranco Van De Maele, owner of UPTON.

FINAL RESULT

SLIDE AWAY >>> | <<<

BEHIND THE SCENES